Jämför billig bilförsäkring på Tryggvi – Så gör du

Tryggvi är en jämförelsesida som recenserar, jämför och betygsätter försäkringsbolag och deras försäkringar. Är det priset som är viktigast? Jämför billig bilförsäkring på Tryggvi för att spara pengar på försäkringspremien.

Jämför billig bilförsäkring på Tryggvi

 • Gå till Tryggvi.se och klicka sedan på ”Bilförsäkring”.
 • Viktigt att jämföra

På sidan presenteras först ett par försäkringsbolag och deras bilförsäkring. Under dessa korta presentationer finns en längre text kring hur en bilförsäkring är uppbyggd och vilka delar som kan vara viktiga att jämföra. För exempelvis en person som aldrig haft bil tidigare kan det vara nyttig information att ta del av för att mer förstå vilket ekonomiskt skydd denna försäkring ger.
Det går att läsa mer om:

 • Trafik-, Halv- och Helförsäkring
 • Vad som påverkar priset och hur en rättvis jämförelse sker
 • De viktigaste försäkringsdelarna
 • Kundomdömen och betyg

Jämför billig bilförsäkring på Tryggvi – men ta dig tid till att först förstå vad det är som jämförs. Detta genom att läsa på om vad en bilförsäkring är och vilka olika punkter som skiljer dem åt.

Hur hittas billigaste alternativet?

De priser som anges på Tryggvi är enbart exempelpriser. Detta för att visa ungefär vad det kan kosta. Men självklart är det stor skillnad på försäkringspremie beroende på vilken bilmodell det är men även var i landet som personen bor. Det går därmed inte att gå på dessa siffror utan en egen jämförelse behöver ske utifrån de egna förutsättningarna.

Vid varje presentation av försäkringsbolag finns även en knapp med texten ”Se ditt Pris här” som länkar till bolagets hemsida. På hemsidan anges sedan registreringsnumret samt val av försäkringsnivå varpå priset snabbt visas. Jämför billig bilförsäkring på Tryggvi utifrån vad försäkringen ger för skydd och genomför alltså sedan prisjämförelsen på försäkringsbolagens hemsidor.

Tre vägar till lägre pris

 • Försäkringsnivå
  Ju mindre ekonomiskt skydd desto lägre premie. Det innebär att trafikförsäkring är billigast och helförsäkring är dyrast. Att däremot enbart välja trafikförsäkring för att pressa priset kan bli mycket dyrt i längden. Den ger exempelvis inte ersättning för skada på det egna fordonet, vid stöld eller skadegörelse.
 • Öka självrisken
  Vissa försäkringsbolag erbjuder olika hög självrisk. Genom att höja självrisken kommer premien bli lägre. Det innebär däremot även att det blir högre kostnad om olyckan är framme.
 • Jämför och jämför igen
  Jämför billig bilförsäkring på Tryggvi, eller annan jämförelsesida, en gång per år. På detta sätt ser du om priset fortfarande är bra eller om det vore smart att byta.