Miljövänligt sätt att skrota bilen i Örebro

En bil innehåller många delar som är miljöfarliga och bör inte hamna i naturen. Därför är det väldigt viktigt att man ser till att skrotningen av bilen går till på ett miljövänligt sätt och att så många delar som möjligt återvinns för fortsatt användning. Det kan vara svårt att veta vilka delar som är farliga för naturen och vad som faktiskt är i tillräckligt gott skick för att återvinnas så därför kan det vara fördelaktigt att anställa ett företag som vet vad som gäller. Om man behöver skrota bilen i Örebro så finns ett sådant företag där.

Bilens miljöfarliga delar

Om man vill göra miljön en tjänst så är det bättre att skrota bilen så snabbt som möjligt istället för att låta den stå i garaget. Dessutom så är de flesta nya bilar mer miljövänliga än de äldre vilket kan vara en anledning till att köpa en ny istället för att reparera den gamla bilen. När man ska skrota bilen så är det bättre att boka en auktoriserad bilskrotsfirma som sorterar alla de miljöfarliga delarna som bilar innehåller. De ska sortera glas, metall, plast och däck för återvinning, så mycket som möjligt ska återvinnas. Det finns en lag som säger att minst 95% av hela bilens totalvikt ska återvinnas vilket är gör bilskrotningen mer hållbar.

De delarna som absolut inte får hamna i naturen är:

  • Olja
  • Kylarvätska
  • Batteriet
  • Drivmedel

Företaget som sköter bilskroten sorterar bort dessa delar på ett säkert sätt.

Miljövänlig bilskrotning i Örebro

I Örebro finns det företag som hjälper till med bilskrotningen på både ett smidigt och miljövänligt sätt. Det är känt att bilen är en miljöbov men nyare bilar blir mer och mer miljöanpassade och bilskrotningen sker nuförtiden på ett hållbart sätt. För att hjälpa naturen och förbättra framtiden är det viktigt att man ser till att den gamla bilen blir skrotad istället för att stå stilla samt försäkra sig om att nästan hela bilen blir återvunnen och sorterad vid skrotningen. Om man anlitar en firma för bilskrotningen kan man vara säker på att det allt sker på ett miljövänligt sätt.