När det kommer till bilbelysning är LED-lampor överlägsna

Den bilbelysning som är monterad på din bil kommer väl till hands när du är ute och kör, inte minst på kvällstid. Många olyckor händer ju tyvärr på kvällar och nätter – inte sällan till följd av att föraren undviker att sätta på helljuset på grund av en rädsla för att ljuset skulle kunna blända förarna av mötande bilar. Därför är det viktigt att ha en bra belysning på bilen, allra helst i form av LED-lampor.

Hitta LED-belysning på Xenonkungen.com.

3 viktiga fördelar med LED-lampor som bilbelysning

När det kommer till belysning för bilar är LED-lampor generellt sett överlägsna utifrån det faktum att dessa lampor:

  • Ger en förbättrad visibilitet i mörkret. Bilbelysning med LED-lampor ger ofta en bättre sikt när du kör i mörker. Att du ser bättre är såklart positivt då den ökade belysningen dels gör att du kan känna dig lite tryggare i trafiken. Men den ökade visibiliteten är också fördelaktig sett ur ett säkerhetsperspektiv då den minskar risken för olyckor relaterade till dålig sikt på grund av mörkret. Dessutom påminner belysningen om det ljus som du får på dagen av det naturliga solljuset. Det är ljust, fokuserat och når långt – därför kan du skyndsamt agera när så krävs.
  • Är mindre energikrävande än halogenlampor. En annan stor fördel med LED-lampor som belysning för bilar är att dessa är mer energisnåla än till exempel halogenlampor. Den kräver helt enkelt mindre el för att kunna kasta ett sken över vägen framför dig. Dessutom avger de mindre värme och slösar därmed inte bort energin på samma sätt som äldre glödlampor vilka i högre utsträckning dränerar bilens batteri. Om du till exempel glömmer att stänga av strålkastarna kommer batteriet därför inte att dö över natten.
  • Har en längre hållbarhet. En annan stor fördel med LED-lampor är att dessa har en längre hållbarhet än exempelvis halogenlampor. Även sett ur detta perspektiv är därmed det förstnämnda alternativet att föredra när det kommer till bilbelysning. De har en längre livslängd och du behöver därmed inte byta ut dem fullt lika ofta. Detta beror bland annat på det sätt dessa lampor är konstruerade samt det faktum att de är mer energisnåla.