Några tankar om elbilar

Problemet med många elbilsentusiaster är att de aldrig verkar vilja ge upp sina förbränningsmotordrivna fordon. Det verkar som varje gång de ser en elbil, de vill veta mer om det. När allt kommer omkring, när du gör en övergång från gas till el, det kommer att finnas vissa skillnader, eller hur?

Visst, elbilar är renare än gasdrivna bilar, men inte mycket. Om du någonsin har använt en gasdriven bil, vet du att de släpper ut en hel del föroreningar i luften. Avgasreningssystemen och de bränslen som användes för förbränning var mycket effektivare än vad som då fanns tillgängligt, så saker som smog och ozon fyllde luften i din stad.

Elbilars vanliga problem

Problemet med elbilar är att de inte ger en omedelbar minskning av utsläppen, om inte fordonet kör mycket tyst och på tom. Elbilar är mer eller mindre lika med bensindrivna bilar när det gäller ström, men när det gäller att köra på batteri, elbilar gör ganska bra. Men de är inte ens i närheten av gasdrivna bilar när det gäller makt.

När det gäller att ladda en elbil, det finns några ganska enkla regler som du måste följa. Det är viktigt att notera att större delen av världen fortfarande har en bensinstation åtminstone, så det är ett ganska bra ställe att hitta laddare. Laddning av elbilen liknar laddning av en gasdriven bil förutom att du behöver en batteriladdare.

Elbilarnas batteriladdare

När du får batteriladdaren, bör du kunna ansluta den till en cigarettändare uttag på ditt hus, eller till ett vägguttag om den inte har en. Batteriladdaren tillåter inte att batteriet laddas under 3,3 volt, så du måste se till att du inte ansluter laddaren till något som gör att batteriet går högre än så. Du kan köpa batteriladdare som har en kontroll så att du kan ställa in spänningen upp eller ner som du vill.

Även om batteriladdningen kan ta längre tid för elbilar än för en gasdriven bil, kan det fortfarande göras snabbt. Elmotorn kommer att flytta bilen framåt och motorn kommer att arbeta långsamt, vilket tar ett tag för bilen att komma igång. Detta är ytterligare en bra anledning att välja en elbil framför en gasdriven bil: ju längre bilen är inkopplad, desto längre kommer det att ladda.

När du kommer in i din elbil måste du se till att den är fulladdad. När batteriet är fulladdat kommer batterierna inte att kunna hålla laddningen tillräckligt länge för att ta dig från punkt A till punkt B. Det innebär att du måste använda batteriladdaren för att ladda batteriet innan du ger dig ut på enheten.

Effektiv produktion

Sammanfattningsvis står det helt klart att elproduktionen är effektivare än förbränning. Detta är bra, eftersom det bidrar till att minska mängden föroreningar som vi skapar i våra städer. Med detta sagt, elbilar erbjuder en mycket lägre energianvändning per mil än vanliga gasdrivna bilar, och detta gör dem till ett utmärkt val för många människor.