Att hitta jobb i Göteborg för den med truckutbildning

Göteborg är känt som en industristad – Sveriges största, till och med – och således en passande stad för den med truckutbildning som söker jobb. I Göteborg är det exempelvis fler som arbetar inom industrin än vad det är i Malmö eller Stockholm, enligt statistik från SCB.

För den med truckutbildning bör det inte vara några större problem att hitta jobb här.

Goda möjligheter till arbete för den med truckutbildning

Enligt Arbetsförmedlingen är prognosen för truckförare, vad gäller arbetsmöjligheter, mycket god. De bedömer att det finns stora möjligheter till arbete under resten av 2022, men också på lite längre sikt. Det här grundas delvis på att antalet personer med truckutbildning och erfaren som väntas gå i pension under de närmsta åren förmodas öka. Inte nog med det – även efterfrågan på förare med truckutbildning de kommande fem åren förväntas öka.

Bäst möjligheter i Göteborg, Stockholm samt övriga Syd- och Mellansverige

Arbetsförmedlingen ger oss även en nationell översikt över arbetsmöjligheterna för truckförare. Den visar tydligt att jobben för personer med truckutbildning till störst del inte finns i landets norra delar. Istället är det i Syd- och Mellansverige och städer som just Göteborg, där möjligheterna är som bäst.

Exempel på aktuella annonser

En snabb sökning på nätet med fraser som ”jobb truckutbildning Göteborg” ger många träffar. Här ger vi några exempel på vad som är aktuellt just nu och vad arbetsgivarna letar efter.

  • Truckförare med D2. Ett bemanningsföretag i Västsverige letar efter erfarna truckförare med D2 behörighet. Krav för tjänsten är bland annat truckkort med behörigheter A1 – 4, B1 – 4 samt D2.
  • Truckförare till Landvetter. Ett annat stort bemanningsföretag letar efter truckförare till deras kund som har verksamhet i Landvetter. Krav på behörigheter är A1 – A€ och B1 – B4. De ställer också som krav att man har körkort, tillgång till bil och att man har goda kunskaper i svenska språket. De nämner också att det är meriterande om den sökande har tidigare erfarenhet av att köra truck i arbete.
  • Säsongspersonal. Ett bolag i offentlig sektor söker säsongspersonal till fritidshamnar, där de behöver folk som hjälper till att ta upp och sjösätta fritidsbåtar. Här är truckkort meriterande – inte ett krav alltså. Utbildning i säkra lyft och CE-körkort är också meriterande.