Bensinkort eller vanligt kreditkort – vilket är bäst?

Det pumpas en hel del bensin och diesel på daglig basis i vårt land. I takt med att priserna på drivmedel av olika anledningar fluktuerar allt mer blir det allt viktigare att skaffa ett bra bensinkort. Dessa kort kan nämligen ge dig rabatter på diesel och bensin samt ytterligare ett antal förmåner. Läs vidare för att få mer information om varför du bör skaffa ett kort av detta slag!

Tänk på detta när du ska välja kreditkort att tanka med

Allra först vill nämna att de kedjor med bensinmackar som verkar i vårt land har sina alldeles egna bensinkort. Men det finns även en rad andra kreditkort som du kan använda för att tanka drivmedel på ett lite smartare sätt. Några exempel på dessa är:

  • Komplett Mastercard
  • Bank Norwegian
  • Re:member Flex

Alla dessa plastkort kan ge dig fördelar av olika slag. Det kan till exempel vara en cashback eller bonuspoäng på alla dina inköp. Men det är viktigt att känna till skillnaderna mellan de olika korten. Därför rekommenderar vi att du gör en ordentligt jämförelse av de kreditkort som du har att välja mellan.

Tänk så här när du väljer mellan bensinkort av olika slag

När du väljer mellan att skaffa ett lite bredare kreditkort för allmän användning eller ett bensinkort bör du tänka till. Vi rekommenderar att du resonerar ungefär på följande vis:

  • Generellt sett brukar ett bredare kreditkort vara ett bättre val. Dessa plastkort kan förvisso vara lite svårare att få, beroende på din kreditvärdighet. Men å andra sidan har de betydligt fler förmåner än enbart lite rabatt på drivmedel. Kör du däremot väldigt mycket bil kan det dock löna sig med att skaffa ett särskilt drivmedelskort istället.
  • Du kan ansluta kreditkortet för att få rabatt på drivmedel. Visste du att du kan skaffa ett helt vanligt kreditkort men ändå få drivmedelsrabatt? Du kan ansluta ditt kort till en kedja såsom Circle K eller Preem för att erhålla denna rabatt. Därmed är det inte helt nödvändigt att du skaffar den enskilda kedjans egna kort.

De flesta konsumenter tjänar med andra ord på att välja ett lite bredare kort än just ett drivmedelskort!